VIR STOCK

Ha már az ügyfél és a pénzügyi oldalon is sikerült átlátható rendszert kialakítania, akkor következhet a termékek és szolgáltatások kezelésének szabványosítása. Minden egy helyen, egymással összefüggő és egymást kiegészítő modulokban.

Terméknyilvántartás kiegészítése
A terméknyilvántartás modulban kezelheti a vonalkódokat, a szállítói és vevői listaárakat, illetve lehetősége van arra, hogy egyedi árakat szabjon meg mennyiségtől függetlenül, és mennyiségtől függően is, valamint segítségével összerendelheti a hasonló/helyettesítő árukat.

Beállíthatja a minimális és maximális készletszinteket és figyelmeztetési opciót is rendelhet hozzájuk. Kedvezményeket adhat meg (mennyiségi kedvezmények, időszaki kedvezmények) beszerzési és értékesítési folyamatra egyaránt, valamint kezelheti a beszerzési és értékesítési folyamatokhoz kapcsolódó árlistákat, melyeket külső fájlokból is betölthet.

A szállítói és vevői cikkszámokat partnerenként is megadhatja.

Szállítói rendelések kezelése
Szállítói rendeléseket vihet fel, módosíthatja és jóváhagyhatja őket. A rendszer sarzs és sorozatszám szerinti rendelési lehetőséget biztosít.

Megadhatja a várható készlet beérkezésének időpontját, a beérkező készletre a vevői rendelés modulban foglalást helyezhet el. A szállítói rendelésekből bevételezést, majd szállítói számlát generálhat (a bizonylatok adatait csak egyszer kell bevinni a rendszerbe, az egymást követő bizonylatok az előzőekből származtathatók).

Bevételezés
A termékeket szállítói rendelés, illetve fuvarlevél alapján vonalkóddal viheti be a rendszerbe. A szállítói rendelésekből bevételezést generálhat (a bizonylatok adatait csak egyszer kell bevinni a rendszerbe, az egymást követő bizonylatok az előzőekből származtathatók), és bevételezési jegyet nyomtathat.

Árukiadás
Árukiadásokat kezelhet a vevői rendelés/szállítólevél alapján vonalkóddal, valamint szállítólevelet készíthet, melyből számlát generálhat. A program segítségével árukiadási jegyet, szállítólevelet nyomtathat.

Vevői rendelések kezelése/Értékesítés
Ezzel a programmal rendeléseket vehet fel, a rendelkezésre álló készlet alapján (készletfigyelés), vagy közvetlenül a készletből, érkező áruból foglalhat, akár sarzs vagy sorozatszám alapján. Amennyiben az adott áru nincs készleten, a program hasonló árut tud felajánlani. A rendelésből számlát generálhat (a bizonylatok adatait csak egyszer kell bevinni a rendszerbe, az egymást követő bizonylatok az előzőekből származtathatók), új rendelés készítésekor pedig felhasználhat egy korábbi, már meglévőt. A visszavett árukat is menedzselheti.

Raktárközi mozgatások
Nyomon követheti a gépi átmozgatásokat, selejtezési folyamatokat, árumozgatási utasítást, szállítólevelet, selejtezési jegyzőkönyvet állíthat ki.

Gyártás
Az alábbi lehetőségeket biztosítja:

  • szükséglet számítás
  • anyagbeszerzési előrejelzések,
  • gyártási rendelések kezelése
  • gyártás ütemezése
  • hulladék kezelése
  • selejt kezelése
  • minőségbiztosítás (módszertan rögzítése, eredmények tárolása receptúránként)
  • gyári szám/sarzs szám kezelése
  • receptúrák kezelése

Alap raktárkezelés
Az árukészletet, raktári mozgásokat folyamatosan nyomon követheti, ezeket a program automatikusan könyveli, naplózza. A készletértéket raktáranként, cikkenként, cikkcsoportonként vezetheti, és lekérdezheti a pillanatnyi készlet, állapotot, a termékmozgás történetét.

Fejlett raktárkezelés
Több dimenziós készletvezetést tesz lehetővé különböző szempontok alapján (raktár, tárhely, sarzs-szám, gyártási szám, stb.). Támogatja a polcrendszert súly, térfogat és darablimit figyeléssel. A termékeket szokásos tárhelyük szerint kezeli.

A rendszer képes több raktár egyidejű menedzselésére, és a készletmennyiség raktárankénti kimutatására. A tárolási hely térkép bármikor előhívható.

Leltárkezelés
Ez a program az egyszerű leltárkezelést, a leltárívek kezelését/nyomtatását, a leltárkészlet korrekciót (hiány-többlet rögzítés) és a leltárciklusok kezelését támogatja, valamint kimutatja a hiányt és a többletet.

Vezetői információk, funkciók
Forgalmi kimutatást készíthet eltérő évek azonos időszakaira, akár regionális, vagy üzletkötő szerinti bontásban.

 

A felsorolt megoldások összekapcsolhatók a termékpalettánkban megjelenő összes modullal.

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.